Екскерівнику ДАБІ повідомили про підозру та оголосили у розшук

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-Kudriavcev

Правоохоронні органи повідомили про підозру колишньому голові Державної архітектурно-будівельної інспекції України за фактом вчинення пособництва у підробленні офіційного документу та використанні при призначенні на посаду.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«За даними слідства, колишній високопосадовець звернувся до невстановлених осіб з проханням видати йому завідомо підроблений документ – диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані», - йдеться в повідомленні.

У подальшому, після отримання підробленого диплому, підозрюваний звернувся до Міністерства освіти і науки України з метою отримання свідоцтва про визнання іноземного документу про освіту на території України. Також він використав вказаний диплом під час призначення на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Як зазначає портал МЕтри, мова йде про колишнього керівника ДАБІ Олексія Кудрявцева, оскільки саме його Уряд звільнив 12 грудня 2018 р. з формулюванням: «за вчинення дисциплінарних проступків, передбачених пунктом 1 (порушення Присяги державного службовця) та пунктом 10 частини другої статті 65 зазначеного Закону (подання під час вступу на державну службу недостовірної інформації про обставини, що перешкоджають реалізації права на державну службу, а також неподання необхідної інформації про такі обставини, що виникли під час проходження державної служби)».

Тоді портал МЕтри повідомляв, що у 2018 році до уряду Володимира Гройсмана надійшло звернення про підробний диплом про освіту чиновника. Сам Кудрявцев наголошував, що має декілька дипломів, а саме той диплом щодо справжності якого виникли підозри, він не  використовував під час проходження конкурсу на посаду голови ДАБІ.

У прокуратурі зазначили, що експосадовець неодноразово повідомлявся стороною обвинувачення про необхідність прибуття до органу досудового розслідування для участі у проведенні слідчих та процесуальних дій, водночас жодного разу не з’явився.

У зв’язку із зазначеним, повідомлення про підозру експосадовцю у вчиненні цих кримінальних правопорушень направлено поштою та його оголошено у розшук.