На Київщині судитимуть ще одного інженера технагляду за мільйонні збитки

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обл-прокур

В Ірпіні, Київської області органи прокуратури притягнуть до суду інженера технагляду, який погодив будівельному підряднику акт приймання виконаних робіт із завищеними на 2,7 млн грн обсягами фактично виконаних робіт.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Київської області.

«Слідством встановлено, що Ірпінською міською радою та приватним товариством у 2016 році було укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту дороги з тротуарами по одній з вулиць в межах вказаного населеного пункту. В подальшому, директор підрядної організації склав довідку про вартість виконаних будівельних робіт на суму майже 15,4 мільйонів гривень та акт приймання виконаних робіт, в який вніс недостовірні дані щодо обсягу та вартості цих робіт. Вказані документи були погоджені інженером з технічного нагляду», - йдеться в повідомленні.

На підставі недостовірних документів на розрахунковий рахунок товариства-підрядника було перераховано вказану суму бюджетних коштів в повному обсязі у якості оплати за виконані роботи. Однак, згідно висновків ряду судових будівельно-технічних експертиз, вартість невиконаних робіт на об’єктах становить понад 2,7 млн грн.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у Вишгородському районі Київської області також притягують до суду інженера технагляду, який видав будівельному підряднику акт приймання виконаних робіт із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів.