СБУ заблокувала у Києві крупну аферу з нерухомістю

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
сбу

Служба безпеки України викрила аферу організованої групи, учасники якої незаконно заволоділи нерухомістю у центрі столиці загальною вартістю 4 мільйони доларів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що організатори оборудки, серед яких екскерівництво заводу з державною часткою 81,9%, діяли за змовою з менеджерами кількох комерційних структур. Зловмисники незаконно заволоділи нерухомістю заводу площею 6 тисяч квадратних метрів. Під час оформлення документації ділки штучно оцінили її у 1,5 мільйона гривень. Натомість ринкова вартість подібних об’єктів із землею у Печерському районі Києва становить приблизно $4 млн», - йдеться в повідомлені.

Читайте також: Екскерівник заводу ім. Патона привласнив будівлю підприємства в центрі Києва

Як зазначили в СБУ, її співробітники викрили оборудку, незважаючи на те, що організатори вдалися до всіх можливих юридичних «хитрощів» для надання їй вигляду законності.

Наразі, на місці нерухомості здійснюється будівництво готельного комплексу із рестораном та казино.

Правоохоронці провели низку обшуків за адресами проживання фігурантів та офісних приміщеннях, під час яких вилучили документацію, що доводить проведення оборудки.

Учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Наразі судом накладено арешт на будівлю. Готуються цивільні позови до суду для повернення майна для відшкодування збитків, завданих державі.