Уряд створить робочу групу для забезпечення житлом бюджетників, службовців та інших категорій громадян

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
минрег

Уряд створить Міжвідомчу робочу групу з питань сприяння забезпеченню житлом працівників бюджетних установ, військовослужбовців, правоохоронних органів та інших категорій громадян.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

Як зазначили у відомстві, Кабінет Міністрів вже затвердив проєкт постанови про створення групи. Ця група має знайти вирішення питання щодо створення можливостей для придбання житла сім’ями з середньостатистичними доходами. Оскільки сьогодні  можливість розв’язати свої житлові проблеми мають лише певні категорії сімей, які мають власні накопичення і досить високий рівень статків.

Проєкт постанови розроблений задля сприяння забезпеченню координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади з питань забезпечення житлом громадян, які цього потребують: військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, працівників бюджетних установ та інших категорій громадян.

«Норми, які сьогодні регулюють питання реалізації права на житло в Україні, мають хаотичний характер і спрямовані на «точкове» вирішення «житлового» питання окремих категорій громадян. Відсутня системність як у нормативному забезпечені, так і фінансуванні тих чи інших житлових програм. Це необхідно терміново виправити», – сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.