В Україні запровадять нову програму житла у лізинг під 5% річних

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Рівне-мвс-рятув

В Україні планують впровадити новий фінансово-кредитний механізм – житло у лізинг. Про це повідомила пресслужба ПрАТ «Укрфінжитло».

За інформацією Укрфінжитла, це акціонерне товариство надаватиме довгострокову доступну іпотеку на умовах фіксованої ставки 7%, терміном до 30 років із першим внеском 20%. А також житло у фінансовий лізинг на умовах нульового першого внеску та під 5% річних.

«Придбати житло у лізинг під 5% річних зможуть сотні сімей медиків, військовослужбовців, педагогів, поліцейських та рятувальників», — розповів заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Для того, щоби ця програма запрацювала необхідно прийняти низку нормативних актів.

«Як тільки відповідні нормативні акти наберуть чинності, ПрАТ «Укрфінжитло» стане єдиною потужною державною інституцією, що здійснюватиме державні програми із забезпечення житлом. Важливо, що в модель функціонування «Укрфінжитло» закладено потенціал до природного росту як самої АТ, так і житлової галузі загалом», — коментує прийняття за основу законопроєкту генеральний директор ПрАТ «Укрфінжитло» Василь Шкураков.