У парламенті в травні зареєструють Законопроєкт про реформування державного регулювання у сфері містобудування

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
 

mistobud_www

Новий законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання у сфері містобудування» буде зареєстрований у Верховні Раді України вже у травні цього року. Про це заявив Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко під час засідання Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

Андрій Клочко запевнив, що проєкт Закону буде зареєстрований у ВРУ в травні для того, щоб забезпечити його прийняття в першому читанні в червні 2021 року.

Під час зустрічі Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов презентував концепцію Законопроєкту.

«Розробка концепції реформування державного регулювання у сфері містобудування є результатом тісної співпраці та порозуміння між усіма учасниками цієї важливої реформи. Станом на сьогодні найголовніше питання реформи – це швидкість та злагодженість дій, на які ми очікуємо від профільного Комітету та органів місцевого самоврядування, а також забезпечення законодавчого підґрунтя, зокрема, реєстрація законопроєкту та його якнайшвидше прийняття», — наголосив Олексій Чернишов.