Суд заборонив будувати кафе на прибудинковій території столичного житлового будинку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura-kyiv

Північний апеляційний господарський суд заборонив підприємцю будувати у Києві кафе на земельній ділянці, яка є прибудинковою територією житлового будинку, та повернув цю ділянку місцевій громаді.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Київською міською радою у порушення вимог земельного законодавства без проведення земельних торгів прийнято рішення про передачу фізичній особі-підприємцю в короткострокову оренду на 1 рік земельної ділянки площею 0,0734 га, вартістю понад 3 млн грн. для будівництва, експлуатації та обслуговування дитячого кафе з дитячим майданчиком на вул. Оноре де Бальзака, що у Деснянському районі столиці», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура зауважила, що одночасно, вказаним рішенням у порушення земельного законодавства продано фізичній особі-підприємцю вказану земельну ділянку, яка є прибудинковою територією житлового будинку.

Вказане рішення прийнято у зв’язку з набуттям фізичною особою-підприємцем права власності на нерухоме майно площею 67,9 кв.м, що більш ніж в 10 разів менше площі наданої їй в оренду земельної ділянки.

З урахуванням вказаних обставин Північний апеляційний господарський суд погодився з доводами прокурора про порушення відповідачем майнових прав територіальної громади столиці, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.