У Києві судитимуть «тіктокерів» за влаштований погром в орендованій квартирі на Печерську

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
погром

У Києві судитимуть п’ятьох місцевих мешканців, які влаштували погром в орендованій квартирі на столичному Печерську заради відео у тік-ток.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Згідно з матеріалами слідства, 11 квітня 2020 року компанія молодих людей взяла в оренду подобово квартиру по бульвару Лесі України у місті Києві. Домовившись з рієлтором про умови оренди, того ж дня компанія прибула до помешкання», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, пізно ввечері, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, молодики почали трощити в квартирі меблі та псувати інтер’єр: кухонним ножем порізали натяжну стелю, зірвали шпалери, розбили та пошкодили всю наявну в квартирі побутову техніку, елементи інтер’єру та дрібні побутові прилади, меблі, у тому числі скляні, тощо. Крім того, палили цигарки та голосно слухали музику, чим порушували спокій в житловому будинку та заважали відпочивати іншим його мешканцям.

При цьому молодики знімали свої дії на камеру мобільного телефону та в подальшому відзняте відео розмістили на Інтернет-ресурсі «Tik-Tok».

Загалом своїми діями зловмисники завдали збитки власниці квартири на суму понад 370 тис. гривень.

Правоохоронні органи кваліфікували дії молодиків як умисне знищення чужого майна та хуліганство, вчинене групою осіб.