Від початку року вартість житла в передмісті Чернівців збільшилася на 7-10%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Chernivci-ratusha

Від початку року вартість житла в передмісті Чернівців збільшилася в середньому на 7-10%.

Про це розповіла Зоряна Вакарчук, голова Чернівецького міського відділення Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України.

За її словами, зростання цін у цьому сегменті житла зумовлене фактором сезонності, а також здорожчанням будівельних матеріалів. Експертка зазначила, що найбільший попит спостерігається на таунхауси, дуплекси та невелики будинки площею 100-120 м2.
“Покупців цікавлять як варіанти “під ключ”, так і ті, що в стані зведення. Адже за всіма ознаками, вартість заміського житла до осені може зрости ще на 10%. Власне очікується, що вартість житлової нерухомості в Чернівцях та передмісті досягне свого 5-річного максимуму”, - зауважила експертка.

Зоряна Вакарчук звернула увагу на те, що влітку, порівняно з початком року, попит на об’єкти нежитлової (комерційної) нерухомості зріс на 5-7%. Проте, як наголосила фахівчиня, значних цінових коливань в цьому сегменті нерухомості до кінця року навряд чи станеться.

“Наразі збільшився термін окупності нежитлових приміщень, адже через пандемію вартість оренди суттєво “просіла”. Досі пропозиція превалює над попитом. Проте зараз ринок орієнтований більше не на продаж, а на оренду комерційних приміщень площею 50-150 м2. Саме тому ціна оренди комерційних площ до кінця 2021 року може зрости в межах 10%”, - підсумувала Зоряна Вакарчук.