На Київщині підприємству скасували дозвіл на видобуток піску

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
песок

Державна служба геології та надр України на виконання рішення суду апеляційної інстанції, видала наказ про анулювання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству. Таким чином підприємство, що з порушеннями видобувало пісок на Київщині, позбавлено такої можливості.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Встановлено, що суб’єкт господарювання здійснював видобуток піску на території Київської області, при цьому систематично порушував природоохоронне законодавство. Зокрема, працював без гірничого відводу та ігнорував приписи органу державного контролю щодо усунення порушень і зупинення діяльності», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Київської області з метою захисту інтересів держави здійснила вступ у адміністративну справу за позовом Державної служби геології та надр України до підприємства про анулювання дії спеціального дозволу на користування надрами, яку судом першої інстанції задоволено в повному обсязі.

Однак, в ході апеляційного оскарження вказаного судового рішення Державна служба геології та надр України відмовилася від власного позову, підтримавши апеляційну скаргу підприємства. Втім, судом апеляційної інстанції попереднє рішення суду про задоволення позову залишено без змін.