Обшуки в столичній держадміністрації через незаконну передачу земельних ділянок у центрі Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обшук

Правоохоронці проводять обшуки в межах розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Департаментів КМДА при передачі в користування суб’єкту господарювання земельних ділянок комунальної власності.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Встановлено, що посадовці КМДА, порушуючи вимоги земельного законодавства, умови програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва та укладеного інвестиційного договору, передали в користування суб’єкту господарювання земельні ділянки комунальної власності, що розташовані у центрі Києва поруч з Європейською площею, в позаконкурентний спосіб та за заниженою вартістю, чим спричинили тяжкі наслідки інтересам держави», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що 09 вересня з метою документування протиправної діяльності, а також вилучення документів та інших речових доказів, що мають значення для слідства, слідчими Головного слідчого управління ДБР та ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури проводяться санкціоновані обшуки у структурних підрозділах КМДА, зокрема в Департаменті економіки та інвестицій та Департаменті земельних ресурсів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.