У Києві демонтували скандальний «мега-МАФ»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
демонтаж

У Києві комунальні служби демонтували скандальну велику прибудову до багатоповерхового будинку  на вулиці Миропільська, 29.

Про це повідомив колишній народний депутат України, радник столичного голови Дмитро Білоцерковець на своїй сторінці в Facebook.

“Нарешті закінчується демонтаж, ЦАР-МАФу, який розташований за адресою: вул. Миропільська, 29! Дякую, Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації», - написав він.

Дмитро Білоцерковець  нагадав, що за вказаною адресою вночі з 27 на 28 листопада невідомі особи встановили споруди, схожі на кіоски, впритул до будинку. Загальна площа МАФів — понад 500 квадратних метрів.

Він зазначив, що попри те, що повноваження міської влади обмежені, враховуючи, що зазначена земельна ділянка з 2005 року знаходиться в приватній власності. Але навів декілька зауважень з цього приводу:

По-перше, Департамент містобудування та архітектури КМДА не видавав паспортів прив’язок та не укладав договорів пайової участі на вказані об’єкти.

По-друге, тимчасові споруди розміщені на інженерних комунікаціях на відстані лише 40 см до торцевої стінки. Зокрема, через земельну ділянку та розміщені конструкції пролягає водопровідна мережа діаметром 250 мм, труби дощової каналізації діаметром 300 мм.

По-третє, у безпосередній близькості до об’єктів розміщено магістральну тепломережу діаметром 700 мм КП «Київтеплоенерго».

«Однак дозволів на встановлення конструкцій невідомим ніхто з уповноважених органів не надавав. Тож, зазначені об’єкти порушують ряд норм, серед яких: державні будівельні норми, протипожежні відстані, відстані між будинками і спорудами в залежності від вогнестійкості будинків, ЗУ «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів» тощо», - наголосив радник мера Києва.