Експерт: У 2022 році понад 40% покупців належатимуть до IT-індустрії

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У 2022 році понад 40% покупців нового житла належатимуть до IT-індустрії. Водночас, за словами Михайла Підвисоцького, засновника та керуючого партнера групи компаній Concept Group, близько 30% інвесторів складуть переважно менеджери середньої та вищої керівних ланок секторів рітейлу, логістики, роздрібної торгівлі. 20% покупців належатимуть до творчих професій: це дизайнери, креативні директори, маркетологи тощо. Понад 10% покупців - експати, а також люди старшого віку з усталеним життям, звичками, вподобаннями.

“Для представників IT-індустрії властиве сприйняття життя без надуманих ускладнень, але з ретельним, “аналітичним”, вивченням особливостей того чи іншого проєкту та бренду забудовника. Ця категорія покупців орієнтується на потребу життя в технологічному середовищі, де є все, що потрібно для життя і роботи, але при цьому воліють знайти тихий, усамітнений простір поблизу великого міста”, - наголосив експерт.

Він звернув увагу на те, що для менеджерів середньої та вищої керівних ланок у великих компаніях переважно рітейл- та логістичного секторів через їхній досить напружений робочий графік часто вкрай важливим є усамітнене, гармонійне і спокійне життя біля природи, щоб знайти джерело поповнення енергії, життєвих сил.

Для представників “креативного класу”, як розповів фахівець, важливе значення полягатиме в самій концепції майбутнього проєкту, ідеології житлового комплексу та додаткових конкурентних перевагах, наприклад, можливості ефективно працювати у форматі аутсорсу чи без надмірної потреби перебування в офісі.

“В той же час “люди з реалізованим успішним досвідом”, купуючи житло, шукатимуть, насамперед, безпеку, затишок, природу, можливість жити в спокої, без міського хаосу та гонитв. А експатам потрібне сучасне, технологічне і безпечне житло для всієї родини. Їм потрібні відчуття захищеності та затишку, адже вони вбачають “батьківщину” у власній оселі”, - резюмував Михайло Підвисоцький.