Експерт: У 2022 році девелопери зосередяться на запитах потенційних покупців

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Однією з важливих тенденцій первинного ринку у 2022 році буде максимальне зосередження девелоперів на запитах потенційних покупців.

Таку думку висловив засновник та керуючий партнер групи компаній Concept Group Михайло Підвисоцький.

“Забудовники, реалізуючи масштабні проєкти, намагатимуться врахувати потреби всіх категорій покупців, створюючи окремі будинки під вимоги конкретної цільової аудиторії. Наразі це можливо переважно в об’єктах формату “нових міст”, що будуватимуться “з нуля”. Такі об’єкти варто вважати новими “містами-супутниками”, зведення яких буде органічно вплетене в існуюче довкілля. Такі міста - це “інший бік” звичних, усталених уявлень про життя у власній оселі”, - наголосив керівник Concept Group.

Експерт зауважив, що для ідеології створення “нових міст” притаманне не лише задоволення потреб різної аудиторії (життя в сучасних оселях серед “дикої” природи, створення нових умов, які б суттєво розширили людські можливості в роботі, відпочинку, саморозвитку тощо), а ще й запобігання глобальному потеплінню та майбутньому дефіциту водних та енергоресурсів. Водночас важливим стане ще й технологічність таких проєктів - відповідність найсучаснішим трендам в будівництві з використанням інноваційних технологій, що значно спрощують життя, а також наявність природного “незайманого” середовища, вплетеність “нового міста” в природу, його підлаштування під особливості ландшафту і т. ін.

На його переконання, найбільші українські девелоперські компанії усвідомлюють важливість будувати за світовими тенденціями з урахуванням енергозбереження, екології. Тому у найближчому майбутньому в Україні з’являться проєкти у форматі “нових міст”.
“Нові міста” вже створюються в США,  а поблизу Каїру планують побудувати “з нуля” нову столицю Єгипту. В Лондоні, Парижі, Амстердамі заплановані цілі нові райони, які згодом можуть перебрати на себе функції центрів життя цих європейських столиць. Крім цього триває переосмислення ролі зелених насаджень у містах: так, приміром, у Амстердамі вже запланована активна заміна асфальту та бруку на трав’яне покриття. З огляду на світові тенденції “нового урбанізму” цілком очікуваним стане втілення українськими девелоперами концепції гармонії життя у місті та серед “дикої природи”. І придбання житла в “нових містах” може стати найпріоритетнішим для покупців у 2022 році”, - підсумував Михайло Підвисоцький.