Мешканці столичного будинку через бюрократію 27 років не могли приватизувати квартири

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2022-01-11_15-14-25

До комунальної власності територіальної громади міста Києва прийнято житловий будинок, який розташовано в Оболонському районі по вулиці Куренівській, 15-а. Мешканці цього будинку впродовж 27 років не могли оформити право власності на квартири та створити ОСББ.

За словами депутата Київської міської ради, члена постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Богдана Чорнія, п’ятиповерховий житловий будинок перебував на балансі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Наразі його прийнято до комунальної власності територіальної громади міста Києва та передано до сфери управління Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації.

«Будинок був у підпорядкуванні машинобудівного заводу, який згодом було переоформлено в ПрАТ «ТОДАК». Тривалий час мешканці не отримували житлово-комунальні послуги, не могли створити ОСББ та впродовж 27 років оформити право власності на квартири. Міська влада виступає на захисті майнових інтересів громади, тому було проведено колосальну роботу з Оболонською районною в місті Києві державною адміністрацією. Наразі у будинку запущено теплопостачання, а мешканці 32 квартир отримали змогу приватизувати свої помешкання», – зазначив Богдан Чорній.

Депутат додав, що міська влада виступає на захисті інтересів киян і сприяє підвищенню комфорту та добробуту територіальної громади.