Перспективи парку Протасів яр: Суд визнав недійсним договір суборенди забудовником

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2022-01-19_15-54-49

Договір суборенди землі у Протасовому яру, який планувала забудувати приватна компанія, визнаний недійсним. Тепер міська влада планує створити тут парк Протасів яр.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації з посиланням на столичного голову Віталія Кличка.

«Договір суборенди землі у Протасовому яру визнаний недійсним! Сьогодні Верховний суд відмовив у задоволенні скарги ТОВ «Бора» на рішення про визнання договору суборенди земельної ділянки недійсним і залишив в силі рішення суду першої інстанції. Сам договір оренди порушує публічний порядок і юридичні вимоги. Бо колись Черновецький підписав його самовільно і без згоди Київради. Це встановлено в рішеннях попередніх судових інстанцій, – зазначив мер. –  Майже три роки боротьби громади і міської влади за парк у Протасовому яру дали позитивний кінцевий результат. Дякую всім причетним! Дякую за принципову і активну позицію громаді Протасового яру! Працюємо далі над створенням парку Протасів яр».

Як раніше повідомляв портал МЕтри, 30 квітня 2021 року Окружний адміністративний суд за позовом компанії-забудовника «Дайтона Груп» визнав протиправним рішення Київради про повернення статусу території зелених насаджень ділянкам у Протасовому Яру, які раніше було відведено під забудову. Також суд визнав протиправною і нечинною заяву Київради про створення регіонального ландшафтного парку в Протасовому яру. Йдеться про ділянки на вулиці Миколи Амосова, де компанії «Бора» і «Дайтона груп» планують збудувати три багатоповерхові башти ЖК Tourbillon.