У Миколаєві судитимуть посадовців за багатомільйонну оборудку під час реконструкції площі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
nabu-1

Заступнику Миколаївського міського голови, першому заступнику директора одного з департаментів Миколаївської міськради та сімом директорам приватних компаній повідомили про підозру в участі у корупційній схемі, через яку під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві місту завдано 26,8 млн грн збитків.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

«Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП 18 січня 2022 року завершили розслідування корупційної схеми, через яку громада Миколаєва зазнала понад 26,8 млн грн збитків. Йдеться про заволодіння бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві та їх подальшу легалізацію», - йдеться в повідомленні.

У НАБУ зазначили, що у 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем,  за попередньою змовою із шістьома особами — директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи. Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді.