Експерт: У 2022 році активно розвиватимуться фонди інвестування в нерухомість

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Семенцов-1024x739

У 2022 році в Україні активно розвиватимуться фонди інвестування в нерухомість (ФІН), як альтернативний інструмент для інвестицій та збереження статків громадян.

Про це повідомив Володимир Семенцов, співзасновник та керуючий партнер компанії INSPI Development.

За його словами, головна особливість нових інструментів фінансування полягає в тому, що громадяни можуть вкласти власні заощадження, придбавши відповідні акції (цінні папери), що перебуватимуть у вільному обігу, та отримувати прибуток в розмірі від 10% річних з прив'язкою до курсу іноземної валюти.

“Для збереження коштів та отримання прибутку від інвестицій в об’єкт нерухомості у більшості громадян зникне необхідність, наприклад, в придбанні квартири, її обслуговуванні та здачі в оренду, натомість виникне можливість  отримати прибуток від інвестиції в фонд, який безпосередньо володіє та здає таку нерухомість. Такі фонди існують у всьому світі і це досить популярний вид розміщення вільних коштів”, - наголосив він.

Фахівець зауважив, що в Україні зазвичай фонди інвестування в нерухомість закриті для пересічних інвесторів. І, за даними експерта, тільки наприкінці 2021 року кілька відомих  і потужних українських девелоперів оголосили про створення таких фондів з можливістю інвестування в них всіх охочих. Він зазначив, що отримані інвестиційні кошти девелопери спрямовуватимуть в розвиток власних проєктів в різних сегментах нерухомості.

“Вкладення фізичних осіб у фонди інвестування в нерухомість стане додатковим  джерелом фінансування будівництва об’єктів нерухомості без залучення банківського кредитування. Це також дасть змогу забудовникам  отримувати цільове фінансування на конкретний об'єкт нерухомості, а кінцевим інвесторам отримувати прибуток від реалізації цих проєктів”, - підкреслив Володимир Семенцов.