Київське держпідприємство «Електронмаш» продали за 430 мільйонів гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
електронмашДержавне підприємство «Електронмаш» у Києві продали 27 січня на онлайн-аукціоні з приватизації. У прозорих торгах конкурували 5 учасників, які в ході аукціону збільшили ціну від стартової  65 625 065  грн до 430 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Фонду державного майна України.

До складу держпідприємства «Електронмаш» входять, зокрема, 37 об’єктів нерухомості площею 110668,29 м². Підприємство розташоване на трьох земельних ділянках, дві з яких знаходяться у Києві.

Переможець торгів тепер має підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Після цього процес приватизації «Електронмашу» вважатиметься завершеним.

Після приватизації новий власник зобов’язаний виконати приватизаційні умови: погасити всі заборгованості підприємства, які становлять близько 34 млн грн та протягом 6 місяців не звільняти працівників.

«Успішний аукціон по «Електронмашу» свідчить, що Фонд державного майна працює, як добре налагоджений механізм. По об’єктам, які нам передають на приватизацію, ми робимо відкритий доступ для усіх потенційних інвесторів, формуємо віртуальні кімнати даних і даємо можливість ознайомитися з усім масивом інформації, що стосується лоту. В результаті кількість учасників приватизаційних аукціонів зросла в середньому з двох до п'яти. У випадках, якщо переможець не сплачує за придбаний лот, він втрачає гарантійний внесок у розмірі 6,5 млн грн, а об’єкт виставляється на повторний аукціон. Таким чином, до бюджету вже надійшло 40 млрд грн. А кожен об’єкт в будь-якому випадку знайде свого відповідального приватного інвестора», – повідомив голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко.

Як нагадали у Фонді держмайна, завод «Електронмаш» в 60-80-ті роки минулого століття був одним з лідерів виробництва електроніки. Проте, в останні десятиліття він занепадав і руйнувався.