Зарплати будівельників планують збільшувати

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів та Міністерство розвитку громад та територій переглядають Галузеву угоду. Цей документ регулює соціально-трудові відносини у сфері будівництва. Зокрема, сторони обговорюють збільшення гарантованого розміру мінімальної тарифної ставки в будівництві. Про це повідомила пресслужба Мінрегіону з посиланням на заступницю Міністра розвитку громад та територій Наталію Козловську.

«Одним із критеріїв, що впливають на розвиток будівельного ринку, є умови праці. Наразі триває діалог між Мінрегіоном та відповідними профспілками. Разом ми працюємо над оновленням Галузевої угоди. Наша мета — зробити кожну професію у будівельній сфері престижною та з гідною заробітною платою. Так ми зможемо залучити професіоналів та створити конкурентоспроможне середовище у галузі», — зазначила Наталія Козловська.

Також на порядку денному зустрічі сторони обговорили спільну роботу з оновлення мінімальних вимог з охорони праці на тимчасових й мобільних будівельних майданчиках.