Експерт: У 2022 році прибуток девелоперів від продажу первинного житла може скласти від 12% до 18% річних

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

У 2022 році, за умов геополітичної та економічності стабільності в країні, обґрунтований прибуток девелоперів від продажу житла з огляду на цикл будівництва житлових комплексів (від 1,5 до 2 років) становитиме від 12% до 18% річних в іноземній валюті.

Про це розповів Михайло Підвисоцький, засновник та керуючий партнер групи компаній Concept Group.

При цьому, на думку експерта, в останні кілька років рівень прибутку девелоперів на пряму залежить від якості житлового комплексу, від витрат на створення сучасного затребуваного житла у покупців, а також від попиту на той чи інший об’єкт.

“У 2022 році вартість м2 в новобудовах навряд чи зросте більше, ніж на 10-15%. Звісно, що рівень цін залежатиме від таких важливих чинників, як собівартість самого будівництва,  а також від загальноекономічної ситуації в країні, що вплине на рівень платоспроможного попиту і відповідно позначиться на прибутку від реалізації того чи іншого ЖК”, - підкреслив фахівець.

Він зазначив, що у 2022 році понад 70% покупців на первинному ринку житла зацікавленні в придбанні сучасних концептуальних житлових комплексів категорій комфорт і комфорт+.

“Висока затребуваність якісних об’єктів у більшості покупців дає змогу забудовникам прогнозувати рівень прибутку і не залежати від зовнішніх, як економічних, так і геополітичних чинників”, - резюмував Михайло Підвисоцький.