За співвласника Уко-груп внесли 14 мільйонів застави

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри


VoicehovskyЗа скандального співвласника будівельної групи компаній Уко Анатолія Войцеховського 27 липня внесли заставу.

Як повідомила ТСН, Печерський суд столиці отримав квитанцію про сплату.

Як відомо, у ніч на 17 липня Печерський суд Києва призначив забудовнику запобіжний захід у вигляді двох місяців ув'язнення з можливістю вийти під заставу у 14 мільйонів гривень. Прокуратура вимагала 50 мільйонів застави.

26 липня Апеляційний суд мав розглянути скаргу Войцеховського на арешт. Однак засідання перенесли на 4 серпня.

Адвокат забудовника Юліан Волошин стверджував, що підзахисний не має коштів, необхідних для застави.

ГПУ повідомила про підозру Войцеховському 15 липня.

Забудовника звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні організованої злочинної групи і інших злочинах.

ГПУ об'єднала всі 46 проваджень проти Войцеховського з 2012 року в одне.

Через будівельну аферу Войцеховського 10 тисяч українців можуть залишитися без квартир та грошей (це вшестеро більше, ніж інвесторів піраміди "Еліта-центр").

Квартири в його "недобудовах" продають, а готельно-розважальні комплекси будують навіть тоді, коли власник перебуває у СІЗО, зазначає ТСН.

У власності Анатолія Войцехівського перебуває 21 квартира по всьому Києву, 5 приміських будинків, ферма з рестораном та приватним зоопарком, близько 50 гектарів землі.

Крім того, як повідомлялося, наразі компанії будівельної групи Уко в Києві з порушеннями ведуть забудову близько 40 великих об'єктів. Серед них – ЖК "Перлина Троещини", ЖК "Мозаїка", ЖК "Затишний", ЖК "Сосновий бір", ЖК "Східна брама", ЖК "Молодіжна ініціатива", ЖК "Печерський Бастіон", ЖК "Родинний затишок", ЖК "Флагман", ЖК "Мега-Сіті", ЖК "Стародарницький", ЖК "Совські ставки", ЖК "Синьоозерний", ЖК "Маргарита", ЖК "Шевченківський квартал", ЖК "Перспектива", ЖК "Кузьминський" та інші.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 15 липня повідомила про затримання керівника групи будівельних компаній,  відомої як "Укогруп", Анатолія Войцеховського за підозрою в організації та керівництві організованою групою для самовільного зайняття земельних ділянок у місті Києві, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво, ухилення від сплати податків на суму 12,5 млн грн.