Майже половина столичних торгових центрів потребує оновлення

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
hoolywer2

У Києві близько 45% торговельних центрів є застарілими і потребують редевелопменту, реконцепції або інших змін. Про це під час щорічного саміту в сфері управління об'єктами торгової нерухомості Ukraine & Belarus Malls Summit, розповіла директор компанії UTG Євгенія Локтіонова.

На думку Євгенії Локтіонової, життєвий цикл багатьох українських торгових центрів підходить до рубежу, коли об'єкти потребують реконструкції для подальшої успішної роботи на ринку в сучасних умовах. Зокрема, тільки в Києві близько 45% діючих торгових об'єктів потребують реконцепції. Адже в середньому життєвий цикл торгового центру складає 5-15 років. У столиці перші професійні торговельні об'єкти, побудовані на початку 2000-х рр., як раз підходять до критичного віку 10-15 років, коли вони вже фізично і морально застаріли.

«Тому прийшов час уважно поглянути на бізнес: чи дійсно він приносить максимальний і стабільний дохід і чи не час вносити оновлення відповідно до реалій сьогоднішнього дня. Причому необхідність змін пов'язана не тільки з термінами роботи ТЦ, але і з кардинальними змінами на ринку торгової нерухомості України. Навіть ті торгові об'єкти, які в даний час на 100% заповнені орендарями, повинні постійно бути в тренді. В іншому випадку, при появі нового ТРЦ - так чи інакше вони втратять частину клієнтів» - вважають в компанії UTG.