Ціни на будівельно-монтажні роботи у лютому знову піднялися

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
beton-trombi

В Україні загальний рівень цін на будівельно-монтажні роботи у лютому 2017 року піднявся на 1,2 %. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.

За даними Держстату, у порівняні з січнем 2017 року підвищення цін на будівельно-монтажні роботи зафіксовано в усіх сферах будівництва. Найменше подорожчання зачепило будівництво комплексних промислових споруд,  трубопроводів, комунікацій та ліній електропередач – тут зафіксовано зростання цін всього на 0,6 %. Водночас будівництво інших інженерних споруд подорожчало найбільше – 2,1%.

Зросли ціни й у сфері житлового будівництва – на 1,3%. У сфері нежитлового будівництва ціни виросли не на багато більше - на 1,4%.

Вартість будівництва транспортних споруд у лютому збільшилася на 1,2 %.

Як зазначають у Держстаті, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

За даними Держстату, ціни у будівництві мають тенденцію до зростання. Так, у січні загальний рівень цін на будівельно-монтажні роботи піднявся на 0,8 %.

Нагадаємо, як раніше повідомляв портал «МЕтри», експерти будівельного ринку прогнозували, що у 2017 році будівельні компанії вимушені будуть піднімати рівень зарплат, що стане одним з факторів зростання цін на будівельно-монтажні роботи навіть при стабільному курсі національної валюти.