На Луганщині на пільгові житлові кредити для молоді додатково спрямують майже 1,5 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1-2Луганська обласна рада прийняла рішення про додаткове спрямування на пільгове молодіжне кредитування у 2017 році понад 1,478 млн. грн. Про це порталу «МЕтри» повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Як зазначила директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва, на реалізацію програми пільгового житлового кредитування молоді у 2017 році вже були передбачені певні кошти в обласному бюджеті. Але після рішення облради про додаткового спрямування коштів у цьому році на пільгові житлові кредити для молоді в обласному бюджеті передбачено понад 1,76 млн. грн.

Крім того, Інеса Кірєєва нагадала, що на Луганщині житловими програмами переймається не лише обласна рада. Сєвєродонецька міська рада затвердила Програму забезпечення молоді житлом на 2017 рік, а також передбачила у міському бюджеті на її реалізацію 610 тис. грн.

Перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний зазначив, що  завдяки активній тісній співпраці з кінця минулого року житлове кредитування молоді почало відновлюватись на Луганщині.

«Останні роки через відомі всім суворі причини, житлові програми на Луганщині хоч і не припиняли свою дію, але на практиці не функціонували. Втім, Держмолодьжитло, органи місцевої влади, громадські активісти докладали зусилля для того, щоби громадяни почали отримувати підтримку для придбання житла. Перші результати ми побачили наприкінці вересня 2016 року, коли за рахунок коштів обласного бюджету було надано перший за останні роки пільговий кредит для придбання житла молодій сім’ї захисника держави. Тепер ми бачимо логічний розвиток житлового пільгового кредитування молоді в регіоні», - сказав Сергій Комнатний.