Проти компаній ЛІКО-Холдингу відкрили кримінальне провадження за несплату податків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ЛИКО-ГРАД

Генеральна прокуратура України за підозрою в ухиленні від сплати податків відкрила кримінальне провадження проти компаній, пов'язаних з одним із найбільших столичних  забудовників «Ліко-Холдинг».

Печерський районний суд виніс ухвалу, якою дозволив Генпрокуратурі доступ до речей та документів компаній ТОВ «КУА ЛIКО-IНВЕСТ», а також  ПАТ «Фондові технології України», ПАТ «ЗНВКIФ «АМРIТА»,  ТОВ «КАЙДЗЕН КАПІТАЛ», CROWNBRIDGECAPITALLIMITED, VINGISREALESTATEINVESTMENTFUNDLIMITEDLIABILITYCOMPANY.

Як зазначається в судовій ухвалі, слідчими Генепрокуратури встановлено, що посадові особи ТОВ «КУА ЛIКО-IНВЕСТ», з метою ухилення від сплати податків, встановили схему виведення коштів на офшорні підприємства, конвертації безготівкових коштів в готівку та їх легалізації, які отриманні в ході будівництва нерухомості та продажу квартир.

ТОВ «КУА ЛIКО-IНВЕСТ» перераховують безготівкові кошти на розрахункові рахунки ПАТ "Фондові технології України", за начебто придбання цінних паперів.

Під час судового розгляду було зазначено, що ТОВ «КУА ЛIКО-IНВЕСТ», в своєму управлінні має 5 пайових та 1 корпоративний інвестиційний фонд із загальним обсягом емісій цінних паперів номінальною вартістю 4,9 млрд. грн.