У Греції податки на нерухомість за 5 років виросли на 613%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Greece

У Греції з 2010 по 2015 рік податки на нерухомість виросли на 613%. Про це повідомило видання РБК з посиланням на грецький додаток для New York Times - газету Kathimerini.

Як наголошується в статті, з вини зазначеного збільшення податків Греція втратила одного з ключових чинників економічного зростання. До підвищення податків грецька нерухомість користувалася великою популярністю у інвесторів, які по всій країні скуповували житлові будинки. Однак після збільшення податкового тягаря кількість власників житла в Греції скоротилося на 200 тис. - з 1,7 млн. чоловік в 2010 році до 1,5 млн. у 2015 році. На 2,8 млрд. Євро знизився і сумарний дохід усіх власників грецької нерухомості - з 8,87 млрд євро до 6,05 млрд. Євро.

У той же час, як зазначає Kathimerini, завдяки збільшенню податкових ставок надходження в грецьку скарбницю від власників нерухомості досягли 3,18 млрд. Євро в рік. Надалі податки ще зростуть. Наприклад, виростуть збори з орендодавців, які отримують менше 12 тис. Євро на рік завдяки наданню в оренду свого житла: для таких платників податків ставка підніметься з 11% до 15%.

Як зазначається в повідомленні, зростання податкового навантаження вже призвело до зниження цін на житло і затоварювання на ринку грецької нерухомості. Зменшення вартості торкнулося не тільки цін, за якими в країні продаються будинки і квартири, але і ставок оренди.