Ціни на будівельно-монтажні роботи у першому кварталі очікувано піднялися

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
9

В Україні загальний рівень цін на будівельно-монтажні роботи у першому кварталі 2017 року піднявся на 3,4 %. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.

За даними Держстату, у порівняні з попереднім кварталом підвищення цін на будівельно-монтажні роботи зафіксовано в усіх сферах будівництва. Найменше подорожчання зачепило будівництво комплексних промислових споруд – тут зафіксовано зростання цін на 2,4 %. Водночас будівництво транспортних споруд та інших інженерних споруд подорожчало найбільше – 4,5% та 4,1% відповідно.
Вартість будівництва трубопроводів, комунікацій та ліній електропередач у першому кварталі збільшилася на 3,4 %.

Зросли ціни й у сфері житлового будівництва – на 3,2%. У сфері нежитлового будівництва ціни виросли дещо більше - на 4%.

Як зазначають у Держстаті, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

За даними Держстату, ціни у будівництві з початку року мають сталу тенденцію до зростання. Так, у січні загальний рівень цін на будівельно-монтажні роботи піднявся на 0,8 %, у лютому – на 1,2 %, а у березні – на 2,1%.

Як раніше повідомляв портал «МЕтри», експерти будівельного ринку прогнозували, що у 2017 році будівельні компанії вимушені будуть піднімати рівень зарплат, що стане одним з факторів зростання цін на будівельно-монтажні роботи навіть при стабільному курсі національної валюти.