У США сповільнилися продажі житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Ameryca-skytowers

У США продажі житлової нерухомості в березні збереглися на високому рівні, однак в більшій частині країни показники знизилися. Про це повідомила консалтингова компанія SV Development.

SV Development вказує на дані Національної Асоціації Ріелторів (NAR), згідно з якими серйозна нестача пропозиції зачіпає в основному ринок на півдні - спостерігається збільшення числа контрактів, підписаних в березні.

Індекс очікуваних продажів житла знизився на 0,8% в березні в порівнянні з попереднім місяцем, але все ще на 0,8% вище, ніж рік тому, і активність як і раніше досить висока. При цьому зростання цін на 6,8% в березні призвело до того, що 42% будинків були продані за завищеною вартістю.

За словами головного економіста NAR Лоуренса Юна, потенційні покупці конкурують один з одним в секторі більш доступного житла. У більшості районів чим нижче ціна будинку для продажу - тим сильніше за нього боротьба. Саме з цієї причини нові покупці в цьому році ще не охопили весь ринок, незважаючи на те, що обсяг продажів помітно збільшився. Юн стурбований тим, що дуже низький рівень пропозиції цієї весни може спровокувати зростання цін.

Прогнози з продажу житла в поточному році становлять близько 5,64 млн. угод, що на 3,5% більше в порівнянні з 5,45 млн., зафіксованими в 2016 році. Очікується, що середня ціна житлової нерухомості в країні підвищиться приблизно на 5%.