Будівельників на Полтавщині оштрафували на 3,8 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
dabk-1

З початку 2017 року Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області проведено 15 планових і 211 позапланових перевірок об’єктів будівництва. За результатами перевірок порушників оштрафовано на загальну суму 3,8 млн. грн. Про це повідомила прес-служба ДАБІ.

Як зазначають у ДАБІ, за результатами проведених контрольно-інспекційних заходів видано 69 приписів про зупинення будівельних робіт та усунення виявлених недоліків та 60 постанов про накладення штрафів.

Зокрема, ДАБІ повідомляє про накладення штрафу у розмірі 1,4 млн. грн. на ТОВ «Старнайт» – за самочинне виконання будівельних робіт із реконструкції нежитлових приміщень пам’ятки архітектури національного значення по вул. Соборності, 31 у м. Полтаві.

Як раніше повідомляв портал «МЕтри», 5 квітня у центрі Полтави на вулиці Соборності відбувся мітинг проти дій забудовника, який, на думку протестувальників, утискає права місцевих мешканців. Пізніше мітинг переріс у сутички між протестувальниками та представниками забудовника, а також поліцією, яка втрутилася в конфлікт. Протестувальники вимагали від забудовника, перш за все, прибрати металеві ворота, які перекрили арку будинку, для того, щоб відновити вільний прохід жителям будинку.