У РФ кількість банкрутств забудовників зросла вдвічі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
mirax

У Росії зростання продажів великими девелоперами житла в Москві і Санкт-Петербурзі не привело до пожвавлення всієї будівельної галузі. За підсумками першої половини цього року в цілому по країні збанкрутували 1,5 тис. забудовників, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2015 року. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на "Комерсант".

В основному з ринку йдуть підрядні компанії, що залишилися без замовлень та фінансування. Восени галузь почне відновлюватися, стверджують учасники ринку. Але експерти заперечують: рецесія може завершитися не раніше ніж через два роки.

Продовжується низка банкрутств забудовників — наслідок зниження обсягів будівельних робіт в цілому по країні. Скорочення введення житла безпосередньо пов'язано зі зниженням купівельної спроможності потенційних покупців, вважає консультант практики "Девелопмент" групи "НЕО Центр" Олена Чупракова.

Паралельно зростає обсяг простроченої заборгованості будівельних компаній. За шість місяців цього року прострочення зросло на 0,93 відсоткового пункту, до 18,78%.

Виконавчий директор РАСК В'ячеслав Строкань не розраховує, що кризова ситуація на ринку переломиться до кінця поточного року. Прогноз залишається незмінним: обсяг введення житла за підсумками року знизиться на 10-15%, будівельних робіт — на 9-10%. На його думку, подальші перспективи відновлення галузі будуть залежати від прийнятої урядом економічної програми.