Київрада затвердила детальний план території, який додасть заторів на лівобережжі столиці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DPT

Київрада затвердила детальний план території у межах Дніпровської набережної, вулиці Здолбунівської та проспекту Петра Григоренка в Дарницькому районі Києва. Про це повідомила прес-служба Київради.

Затверджений ДПТ охоплює територію 226,97 га. У межах детального плану, проектна територія поділяється на 6 кварталів, утворених магістралями районного значення та вулицями Канальна, Клеманська, Здолбунівська, Причальна та Сортувальна.

Передбачається формування комплексної забудови орієнтовно для 35 тисяч осіб. Для цього планується будівництво дев’яти дитсадків, трьох загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, а також ще однієї початкової школи. Кількість місць на розрахунковий період в загальноосвітніх школах складатиме 4640, в дитячих садках – 1380. Документом також запроектовано створення лікарні на 330 ліжок зі станцією швидкої допомоги.

Крім цього, передбачено будівництво бізнесово-торгівельних розважальних центрів: один між вулицею Здолбунівською та Дніпровською набережною, інший - поруч із зупинкою міської електрички вздовж вулиці Канальної.

У межах ДПТ передбачено озеленення кварталів та двох парків районного значення навколо озера Корольок та озера Нижній Тельбін. Також має збільшитися кількість зелених зон із 8 га до 21 га.

У той же час, ряд депутатів Київради та громадських активістів стверджують, що прийнятий ДПТ не враховує думки громадськості та суперечить інтересам киян.

Зокрема, громадський активіст Сергій Куценко звернувся до мера Кличка з проханням накласти вето на рішення про затвердження вказаного ДПТ у Дарницькому районі.

Громадські активісти стверджують, що затверджений ДПТ передбачає знищення зелених зон та водойм. Крім того, місцеві мешканці звертають увагу на те, що в години пік на деяких вулицях в цьому районі, зокрема, на вулиці Здолбунівська, регулярно спостерігаються затори. А зведення житла для 35 тисяч осіб в цьому місці та бізнес-об’єктів призведе до додаткового транспортного навантаження, що лише посилить виникнення заторів.