На первинному ринку нерухомості Києва накопичилося понад 76,5 тисяч непроданих квартир

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Krany

З початку 2011 року на ринку первинної нерухомості Києва накопичилося понад 76,5 тисяч непроданих квартир. Про це йдеться в спільному аналітичному огляді порталу пошуку нерухомості Address.ua та агенції нерухомості ARPA Real Estate.

«На столичний ринок первинної нерухомості великий тиск чинить кількість нерозпроданих квартир в зданих будинках. В м. Київ в першому півріччі 2017 року у продаж вийшло 20,7 тис. нових квартир, при цьому угод за цей період відбулося 1 110. Таким чином, за перші шість місяців 2017 року непроданими залишилися майже 19,6 тис. квартир, а з початку 2011 року на ринку накопичилося понад 76,5 тис. «завислих» об'єктів», - йдеться в огляді.

Аналітики звертають увагу на те, що вихід на ринок первинної нерухомості Києва 20,7 тис. нових квартир у першому півріччі 2017 року перевищує аналогічний показник 2016 року більш ніж в два рази. За перші шість місяців 2016 року столичний ринок поповнився на 9,4 тис. квартир . При цьому з квітня 2017 року зафіксовано різке падіння темпів продажів. Отже, накопичення первинної нерухомості на столичному ринку буде і далі збільшуватися.

«Рівень угод на ринку первинної нерухомості за останні два роки не досягає і 5 тисяч на рік, при цьому темпи будівництва житла демонструють стабільне зростання. За даними порталу Address.ua, тільки за перше півріччя 2017 р стартувало 30 нових новобудов і на ринок «вийшло» близько 21 тис. нових квартир, що в два рази вище за аналогічний період минулого року. Безумовно, ринок нерухомості багатополярний і з точки зору покупця тенденції досить оптимістичні: збільшення вибору, поліпшення сервісу і більш гнучкі умови для покупки. У той же час, перед забудовниками та продавцями очевидні виклики, пов'язані з конкуренцією, підвищенням вимог з боку потенційних покупців і, по суті - боротьбою за кожного клієнта», - прокоментував керуючий директор компанії ARPA Real Estate Михайло Артюхов.