За 8 місяців будівельники більше ніж на чверть збільшили обсяги робіт

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
54

Будівельні підприємства України за 8 місяців 2017 року збільшили обсяги робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 25,4% та досягли рівня 53,5 млрд. гривень. Про це свідчать дані, оприлюднені Державною службою статистики України.

За даними Держстату, обсяги робіт із зведення будівель у січні-серпні цього року збільшилися на 21,4% і досягли рівня 27,8 млрд. гривень. Зокрема, роботи з будівництва житлових будинків збільшилися на 15,7%, до 13,94 млрд. гривень, а з будівництва нежитлових будівель – на 28,1%, до 13,87 млрд. гривень.

Роботи з будівництва інженерних споруд у вказаному періоді також збільшились, на 30,1% – до рівня 25,65 млрд. гривень.

Роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переоснащення у січні-серпні склали 77% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, роботи з капітального ремонту – 13%, а з поточного ремонту – 10%.

У Держстаті зауважили, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як раніше повідомляв портал «МЕтри», Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій звернув увагу на те, що в Україні спостерігається недостатній рівень обсягів будівництва.