Мінрегіон: Україні потрібен ще 1 млрд. квадратних метрів житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В Україні для задоволення потреб громадян потрібно збудувати ще 1 млрд. квадратних метрів житла. Про це під час прес-конференції повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За словами Лева Парцхаладзе, станом на вересень 2017 року в країні нараховується 978 млн. кв. метрів житлового фонду. При цьому на кожного громадянина припадає усього 23,8 кв. метри, що є вдвічі менше, ніж у середньому в Європейських країнах.

«За даними статистики на 1 січня 2015 року в Україні було зафіксовано понад 657 тисяч так званих «черговиків». І за останній час їх кількість тільки зростає. Тому будівництво нового житла необхідне — тільки для покриття цього попиту потрібно побудувати до 50 млн квадратних метрів нового житла. А з урахуванням заміни старого житла на якісне і з огляду на європейські тенденції за кількістю квадратних метрів на людину — мінімум 1 млрд квадратних метрів житла», - наголосив заступник міністра.

У той же час, в Україні за перші півроку 2017 року було прийнято в експлуатацію понад 5 млн квадратних метрів житла.

Нагадаємо, під час зустрічі представників будівельного бізнесу Вінниччини з провідними українськими виробниками будівельних матеріалів Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій звернув увагу на те, що в середньому на одного мешканця в Україні наразі будується 0,21 кв. метри житла. Це недостатній рівень, за його словами, оскільки на одного жителя країни в рік необхідно будувати близько 1 кв. метри житла.