Мінрегіон взявся за реновацію застарілого житлового фонду

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з метою комплексної реконструкції застарілого житла  активізувало роботу над концепцією реновації застарілого житлового фонду. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«На сьогодні житловий фонд в Україні складає 977,9 млн. квадратних метрів і близько 50% з нього – застаріле житло, зокрема, так звані «хрущовки». Щорічно в країні вводиться в експлуатацію в середньому 10 млн. кв. м. і це поки що зовсім не покриває потреби українців у новому житлі. Тому один з пріоритетів Мінрегіону – розробка ефективного механізму реновації застарілого житлового фонду, що дозволить нарешті розпочати цей важливий і довгоочікуваний процес. Ми поставили перед собою завдання — розробити новий ефективний законопроект, адаптований під українські реалії», — сказав Лев Парцхаладзе.

За словами заступника міністра, питання розробки такого механізму потребує широкого обговорення з експертами галузі та громадськістю. Тому, 20 листопада 2017 року у Мінрегіоні планується провести круглий стіл з метою обговорення шляхів запровадження механізму відновлення застарілого житлового фонду.

Нагадаємо, у цьому році програму реновації житлового фонду розпочато у столиці Російської Федерації, яка окупувала у 2014 році Кримській півострів, що належить Україні. Дана програма неоднозначно була сприйнята серед громадян РФ.