Експерт: у 2018 році ціни на первинному ринку житла будуть плавно знижуватися

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Гусельников

В даний час на українському ринку житлового будівництва спостерігається перевиробництво, що в наступному році неминуче призведе до плавного зниження цін на первинне житло. Такий прогноз порталу нерухомості «МЕтри» озвучив віце-президент ВГО «Ліга експертів України» Андрій Гусельников.

«На сьогоднішній день у забудовників накопичується вже побудоване житло, яке не може продатися в зв'язку з тим, що населення не здатне його купити. Тому, я припускаю, що в наступному році забудовники повільно знижуватимуть ціну квадратного метра», - зазначив Андрій Гусельников.

Експерт порівняв зростання на будівельному ринку в докризовому 2008 році і в неспокійному 2015 році. У 2008 році, коли в країні була стабільна політична і економічна ситуація, розвивалося масове іпотечне кредитування по Україні в експлуатацію було здано 94 - 95 тисяч квартир. У 2015 році, при набагато гіршій економічній ситуації, веденні бойових дій, відсутності масової іпотеки, в експлуатацію було здано близько 120 тисяч квартир. Після 2015 року введення в експлуатацію житла продовжувало зберігати високі темпи.

Таким чином, на думку Андрія Гусельникова, на ринку первинного житла спостерігається перевиробництво, що в кінцевому підсумку призведе до зниження ціни квадратного метра нового житла.