Уряд погодив залучення півмільярдного китайського кредиту для фінансування житлового лізингу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DIU

Кабінет міністрів погодив залучення Державною іпотечною установою кредиту на 500 млн дол. для фінансування реалізації інвестиційного проекту «Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу» від Китайської національної корпорації генеральних підрядів.

«Погодитися з пропозицією Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо здійснення Державною іпотечною установою зовнішніх запозичень для фінансування державного інвестиційного проекту «Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу», - йдеться у постанові Кабінету міністрів України від 18.12.2017 р. №1008, що вже оприлюднено на урядовому порталі.

Відповідно до постанови, сума погодженого кредиту ― 500 млн. доларів США, термін кредиту - 15 років, ефективна відсоткова ставка ― 4,5 відсотка річних. Вибірка кредиту буде здійснюватися окремими траншами згідно із затвердженим графіком фінансування. Цільове призначення кредиту - фінансування операцій з придбання житла або фінансування будівництва житла відповідно до державним інвестиційним проектом.

Раніше портал нерухомості «МЕтри» повідомляв, що Державна іпотечна установа за результатами відкритого конкурсу із залучення зовнішніх запозичень для фінансування реалізації інвестпроекту «Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу» визначила переможцем Китайську національну корпорацію генеральних підрядів (China National Complete Engineering Corporation).