У Києві 106 будинків є аварійними або непридатними для життя

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
avarijnyj

У Києві 106 житлових будинків перебувають у аварійному або непридатному для життя стані.

Як інформує  телеканал "112 Україна" із посиланням на Інформаційну агенцію "Українські новини", про це повідомили в департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

«Зокрема, 89 будинків визнано старими, 3 - аварійними і 14 - непридатними для життя. Останні розташовані в Солом'янському районі на вулицях Академіка Потебні, Вадима Гетьмана, вулиці Далекій, Докучаєвській та Медовій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до відселення жителів цих будинків обслуговування і необхідні ремонти виконуються житлово-експлуатаційними організаціями, на балансі яких перебувають будинки.

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри», у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України презентували концепцію законопроекту, який суттєво змінить чинний Закон України «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду». Концепція передбачає, зокрема, переселення громадян, які мешкають у будинках, що потребують реконструкції. Можливо, буде змінено діючу норму про обов'язкову згоду 100% мешканців багатоквартирних будинків на їх реконструкцію.