ТРЦ «Respublika» не змогли продати навіть за півціни

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
respublika-trc

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб навіть після зниження ціни до 1,1 млрд. грн. в черговий раз не зміг продати на торгах права вимоги за кредитами банку «Надра», заставою за якими виступає недобудований столичний торгово-розважальний центр «Respublika».

Як свідчать результати аукціону на сайті «ProZorro.Продажі», після чергового зниження ціни покупців ТРЦ «Respublika» так і не знайшлося. Тому аукціон, призначений на 16 лютого, було скасовано.

Таким чином, за пів року організації аукціонів з даного активу його ціна знизилася більш ніж в 2 рази - з 2,5 млрд грн до 1,1 млрд. грн. і, судячи з усього, буде ще знижена для проведення чергового аукціону.

Як повідомляв портал «МЕтри», господарський суд Києва задовольнив позов Національного банку України до кіпрської компанії Берлінотто Лімітед про звернення стягнення на частку корпоративних прав ТОВ Мегаполісжитлобуд на недобудований проект ТРЦ «Respublika». За повідомленням НБУ, у свій час компанія «Мегаполісжитлобуд» взяла кредит у банку «Надра», надавши в якості застави по цьому кредиту корпоративні права на недобудований проект «ТРЦ «Respublika». Пізніше банк «Надра» передав ці корпоративні права в якості застави Національному банку – під кредит рефінансування.