Апеляційний суд підтвердив рішення про знесення ЖК «Villa Sofia» в передмісті Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Villa-Sofia

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення про знесення житлового комплексу «Villa Sofia», який будується в селі Софіївська Борщагівка, розташованому у передмісті Києва. Про це повідомила прес-служба Держархбудінспекції.

У ДАБІ нагадали, що, під час позапланової перевірки будівництва комплексу багатоквартирних будинків «Villa Sofia» у с. Софіївська Борщагівка на вул. Берегова, 3, 7-А посадовими особами інспекції було виявлено низку порушень вимог містобудівного законодавства. Зокрема, встановлено, що об’єкт зводиться на земельній ділянці, не відведеній під багатоквартирну забудову, без документів дозвільного характеру та затвердженого належним чином проекту, а також з істотними порушеннями будівельних норм, державних стандартів і правил. У зв’язку з цим суб’єкту містобудування надано приписи про усунення порушень та зупинення виконання будівельних робіт.

«Однак вимоги органу держархбудконтролю не були виконані, що стало підставою для звернення до окружного адміністративного суду з позовом про знесення самочинного будівництва», - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри», в судовому порядку було встановлено, що будівництво об’єкта порушує права та інтереси власників суміжних земельних ділянок та мешканців територіальної громади загалом.

За результатами розгляду справи Окружний адміністративний суд міста Києва виніс рішення про знесення об’єкта будівництва.

Не погоджуючись з цим, замовник подав апеляційну скаргу. Однак Київський апеляційний адміністративний суд залишив її без задоволення.