Уряд схвалив законопроект про відміну пайового внеску забудовників

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
KMU

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект Мінекономрозвитку «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційного клімату в Україні». У разі прийняття цього акту буде скасовано пайовий внесок у розвиток інфраструктури населеного пункту.

Даний проект Закону України вже зареєстровано у Верховній Раді (№ 6540 від 06.06.2017), проте Комітет з питань економічної політики та експерти висловили до нього деякі зауваження. Тому Мінекономрозвитку доопрацювало його, а Кабінет Міністрів ухвалив відповідні зміни.

«Пайовий внесок у розвиток інфраструктури населеного пункту фактично виступає податком на інвестиційну діяльність, який встановлює істотні бар’єри для бізнес-діяльності. Крім того, кошти, сплачені у якості внеску, не обов’язково йдуть на інфраструктуру, а оплата вартості приєднання до інженерних мереж сплачується замовниками окремо від пайового внеску», - наголосив перший заступник міністра Мінекономрозвитку Максим Нефьодов.

Прес-служба Кабміну зазначила, що за даними рейтингу Doing Business 2017, існування пайового внеску збільшує витрати на адміністративні процедури у будівництві в Україні (за умови будівництва промислового об’єкта) у середньому до 15,2%.

Як раніше повідомляв портал «МЕтри», у Київській міській державній адміністрації хочуть списати як безнадійну заборгованість забудовників за сплату пайової участі за 2016 рік, яка складає 1,8 млрд. грн.