Близько 60-70% трудових емігрантів з України - будівельники

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Grusevitch

Близько 60-70% трудових емігрантів з України складають представники будівельних професій. Про це під час прес-конференції в Інтерфакс-Україна заявив Виконавчий директор Конфедерації будівельників України Віталій Грусевич.

«Близько 60-70% трудових емігрантів - це представники будівельних професій. Навчені та підготовлені Україною кадри їдуть працювати на підняття ВВП інших країн», - зазначив Віталій Грусевич.

Раніше Конфедерація будівельників України констатувала нову масштабну проблему в країні - трудову еміграцію. З браком кваліфікованих фахівців вже зіткнулися багато українських будівельних компаній. В КБУ наголошують, що будівельники виїжджають на роботу за кордон цілими бригадами, частина з яких залишається там назавжди. Іноземні компанії активно приймають всіх кадрів з України і, якщо це необхідно, навчають, проводять місячний тренінг, надають житло, допомагають з реєстрацією тощо.

Зокрема, заступник Голови Ради директорів КБУ, Голова Наглядової ради Корпорації «Альтіс-Холдінг» Олександр Глімбовський звернув увагу на те, що в Польщі вже налічується більше мільйона зареєстрованих українців, а ще близько півмільйона - перебуває неофіційно. Чеська Республіка планує подвоїти щорічні квоти українських робітників. Це може стати серйозним ризиком як для економічного зростання України, так і для стабільності будівельної галузі в найближчі роки.

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри», надто жорсткі умови офіційного працевлаштування в Ізраїлі в рамках міжурядової Україно-Ізраїльської Угоди викликали небажання українських будівельників їхати працювати на ізраїльські будмайданчики.