Експерт: у Києві сформувався новий сегмент ринку житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
topal

У Києві останні декілька років на продаж виставляється все більше квартир, які ще не були в експлуатації, але знаходяться в будинках, що давно введені в експлуатацію. Про це порталу нерухомості «МЕтри» повідомив голова ради Експертної Міжгалузевої Асоціації України Анатолій Топал.

«У Києві за останні декілька років на ринку житлової нерухомості сформувався новий сегмент, який умовно можна назвати «Справжнє первинне житло». Цей сегмент складається з квартир, які знаходяться у будинках, що введені в експлуатацію 2, 3, 5 і більше років тому. Але при цьому ці квартири досі ніколи не використовувались», - зазначив експерт.

За словами Анатолія Топала, нові квартири у давно введених в експлуатацію будинках виставляють на продаж, як самі забудовники або професійні ріелтори,  так і різного роду посередники. Також подібні квартири продають власники, які відмовилися від ідеї використання придбаного житла.

Ємність такого сегменту ринку ще не визначена. За словами Анатолія Топола, різними експертами наразі називаються цифри від 8 до 12 % від загального ринку продажу квартир.