Києву повернули будинок у центрі міста вартістю понад 21 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Госп-суд-Києва

Столична прокуратура домоглася повернення громаді міста Києва будинку по вул. В’ячеслава Чорновола у центрі міста загальною площею близько 1 200 кв. м та вартістю понад 21 млн. грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«Вказаний об’єкт нерухомості включено до переліку об’єктів комунальної власності і рішень про його відчуження Київська міська рада не приймала. Разом з тим, як установлено органами прокуратури, право власності на вказаний об’єкт незаконно набула приватна структура, яка внесла його до статутного капіталу, а у подальшому передала у власність іншій компанії», - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на те, що вказані правочини були укладені із грубим порушенням закону, поза волею територіальної громади та усупереч її інтересам, органи столичної прокуратури звернулись до господарського суду м.Києва з позовом про витребування від останнього набувача вказаного об’єкту нерухомості.

Рішенням господарського суду м. Києва позов прокурора задоволено у повному обсязі - будинок по вул. В. Чорновола повернуто його дійсному власнику – територіальній громаді міста Києва.