У Закарпатті підбивають проміжні підсумки програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
MukachevoУправління містобудування та архітектури Закарпатської обласної державної адміністрації внесла на затвердження депутатів Закарпатської обласної ради проект рішення про хід виконання обласної програми забезпечення молоді  житлом на 2013-2017 роки. Про це повідомила директор Закарпатського регіонального управління Держмолодьжитла Галина Дудчук.

Як зазначила Галина Дудчук, обласна програма забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки, що була затверджена у 2012 році рішенням Закарпатської облради, передбачає пільгове довготермінове кредитування молоді на будівництво (реконструкцію) та придбання житла. Вказана програма користується високим попитом серед громадян області віком до 35 років. Навіть в умовах складної економічної ситуації в державі дана програма є цілком прийнятною для багатодітних молодих громадян та інших категорій молоді, що потребують соціальної підтримки. В той же час вона є дієвим антикризовим заходом, який сприяє збільшенню внутрішнього ринку споживання не тільки в галузі житлового будівництва, а також у десятках галузей промисловості, пов’язаних із будівництвом.

За даними Управління містобудування та архітектури Закарпатської обласної державної адміністрації на виконання програми із обласного бюджету на надання пільгових довготермінових кредитів за період з 2013 року по 1 півріччя 2016 року фактично виділено 6,92 млн. грн. З них 2,28 млн. грн.- це кошти передбачені на пільгове молодіжне кредитування у 2016 році (в т.ч. 0,29 млн. грн. за рахунок коштів спеціального фонду від раніше повернутих кредитів).

Фінансування обласної програми пільгового молодіжного кредитування дало можливість забезпечити житлом 30 молодих сімей. Зокрема, протягом січня – липня 2016 року за рахунок коштів обласного бюджету отримали змогу придбати житло п’ять сімей.