ДІУ та китайська корпорація готують практичну реалізацію програми фінансового житлового лізингу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ua-china

Державна іпотечна установа та Китайська національна корпорація генеральних підрядів CCEC узгоджують основні параметри для організації фінансування  інвестиційного проекту «Забезпечення житлом на умовах фінансового лізингу або іпотечного кредитування» та підготовчі кроки для початку його реалізації.

З цією метою 15 червня  відбулася зустріч керівництва ДІУ з делегацією Китайської Народної Республіки, до складу якої увійшли Голова китайської частини Комісії зі співпраці між урядами КНР і України Сунь Бай, президент китайської національної корпорації генеральних підрядів CCEC Ян Цзин та перший заступник генерального директора CCEC Лі Гуан.

Сторони зійшлися на необхідності прискорення процесу підготовки пакету документів відповідно до діючого законодавства України та КНР. Зокрема, Голова правління ДІУ Андрій Камуз звернув увагу на важливості скорішого узгодження попередніх умов та переходу до практичного втілення у життя механізму забезпечення житлом громадян на умовах фінансового лізингу.

Як раніше повідомляв портал нерухомості "МЕтри", Китайська національна корпорація генеральних підрядів CCEC стала переможцем відкритого конкурсу по залученню зовнішніх інвестицій та зобов'язалась забезпечити фінансування проекту за умови надання державної гарантії. Сума запозичень передбачена на рівні 500 млн. доларів США, строк залучення 15 років.