Київрада збирається викупити раніше продану забудовнику земельну ділянку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyivrada

Депутати Київської міської ради на засіданні постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування погодили проект рішення «Про викуп земельної ділянки для суспільних потреб». Йдеться про викуп земельної ділянки площею 0,2015 га на вулиці Антоновича, 51 у Голосіївському районі столиці.

Про це повідомила прес-служба Київради.

Зазначену ділянку в 2006 році було продано для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-готельно-торговельного комплексу. Зараз ця ділянка передана в іпотеку, а на відкритих інтернет-ресурсах перебуває у продажі.

«Наразі на цій ділянці облаштовано спортивний майданчик, який використовується учнями спеціалізованої школи №112 імені Т. Шевченка для навчального процесу. Загроза його знесення, а також будівництва поруч із будівлею школи викликає значний суспільний резонанс. Зважаючи на той факт, що земельна ділянка не використовується за цільовим призначення, знаходиться у іпотеці та паралельно перебуває у відкритому продажі, ми пропонуємо її викупити для суспільних потреб. На цій території маємо намір облаштувати повноцінний майданчик відпочинку», - зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

Відповідно до проекту рішення, міська влада має забезпечити проведення експертної грошової оцінки ділянки на вулиці Антоновича, 51.

Документ має також розглянути постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.