У Дніпрі ціни на вторинне житло раптом пішли угору

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Dnipro

У Дніпрі на вторинному житловому ринку після довготривалого спуску ціни раптом пішли угору і за підсумками вересня зросли на 0,2%. Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром компанії «Олімп Консалтинг».

За інформацією компанії, лише в Самарському районі, де б/в житло і без того найдешевше у місті, у вересні квадратний метр на вторинці подешевшав на 1$ і тепер коштує приблизно 446$. У відносно дешевому районі, Новокодацькому ціни не змінились - 471$ за кв. метр. У іншому недорогому районі – Чечеловському, ціни навпаки за місяць додали 3 $ на кожному квадратному метрі і вийшли на рівень 475$ за кв. метр.

Найдорожчим районом міста залишається Соборний, де на кінець вересня 2018 року середня ціна житла, що було у використанні, зросла на 4$ за кв. метр і склала 589 $ за кв. м. Також зросли ціни і у відносно дорогих Центральному та Шевченківському районах, де квадратний метр б/в житла коштує 577 $ та 520 $ відповідно.

Після легкого подорожчання в Амур-Нижньодніпровському районі б/в квартири коштують 478$ за кв. метр, а в Індустріальному - 487$ за кв. метр.

Читайте також: На українському ринку іпотеки працює лише 10 банків

В цілому за останніх 12 місяців вартість квадратного метра вторинного житла Дніпра знизилась на 4% і за підсумками вересня 2018 року склала 505 $.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.