Покупцям радять триматись подалі від мікроквартир

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kushnir

Потенційним покупцям житла краще тримати свої гроші подалі від мікроквартир, які зараз активно просувають на ринку житлової нерухомості. З такою порадою виступив Президент ПАТ ХК «Київміськбуд» Iгор Кушнiр.

«Будинки, в яких є такі ось крихітні квартирки, не можуть бути  нормально оформленими. Їх записують в нежитловий фонд, тому що є норми - менше 18 метрів квартира бути не може за законом. А якщо у вас квартира в нежитловому фонді – значить, ви не зможете в ній прописатися, тарифи будуть ще вище (підприємства платять за світло і газ дорожче). Пропадає весь сенс терпіти незручності - буде маленька, з жахливими сусідами, і все одно не своя!», - наголосив Ігор Кушнір.

Торкаючись питання цін, Ігор Кушнір зауважив, що за логікою речей, 11 метрова квартира мала б коштувати близько 11 тисяч доларів, така середня ціна за метр квадратний. Але таких цін у Києві, на жаль, немає, тому що невигідно. Президент Київміськбуду аргументує це наступним чином: «Є цілий список незмінних витрат у будь-якого забудовника - хоч ти елітні пентхауси ладнай, хоч малометражки. Собі в мінус, або навіть в нуль, продавати ніхто не буде - ніхто з тих, хто в принципі збирається ваш будинок забудувати і здати, а не виїхати на Сейшели з валізами грошей. Ось і виходить, що квартира в половину менше, а заплатити за неї довелося чи не менше звичайної».

Таким чином, Ігор Кушнір радить покупцям тримати свої гроші якомога далі від «студій» та «апартаментів». Особливо, якщо з них складається весь будинок. «Не поспішати з рішеннями, не вірити рекламі, уважніше аналізувати пропозиції і порівнювати ціни. Якщо ви купите малесеньку квартирку в поганому місці, ще й в нежитловому фонді, ви і жити там не зможете, і продати її майже неможливо», - зазначив Ігор Кушнір.